Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΠΙΘΑΣ ΧΑΝΙΩΝ

Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης Σπίθας Χανίων
για την οργανωτική δομή της ΚΙΝΗΣΗΣ

Η ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ - ΣΠΙΘΑ ΧΑΝΙΩΝ
στη Γενική Συνέλευση της 14ης Μαρτίου 2011 αποφάσισε τα εξής.

1. Η πρόταση που δημοσιεύθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Σπίθας, σχετικά με το οργανωτικό σχήμα έχει πολλές αδυναμίες και ασάφειες εξ αιτίας των οποίων υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να μας οδηγήσει σε αδράνεια.
Απαιτείται το θέμα να προβληματίσει όλους μας και να παρθούν αποφάσεις μέσα από πανελλαδική συνδιάσκεψη με θέμα την οργανωτική δομή της ΣΠΙΘΑΣ.

Χαρακτηριστικά των αδυναμιών αυτών εκτός των άλλων, είναι η υπερβολή της ανεξέλεγκτης ηλεκτρονικής δημοκρατίας σε βάρος των διαδικασιών της Άμεσης Δημοκρατίας και η παρότρυνση να κάνουμε διαρκή εναλλαγή σύνθεσης και αντικειμένου σε κάθε ΣΠΙΘΑ.

Εκτιμούμε ότι οφείλουμε να λειτουργούμε εφαρμόζοντας την αρχή της ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και να καθιερώσουμε την εναλλαγή των προσώπων σε όλα τα επίπεδα.
Από την βάση μέχρι την κορυφή.
Η πρόταση επικαλείται τον κίνδυνο να δημιουργηθούν τοπικοί ματαιόδοξοι παράγοντες. Δεν προβληματίζεται όμως για τον ίδιο κίνδυνο που υπάρχει στη δημιουργία ματαιόδοξων παραγόντων σε επίπεδο κορυφής.
Αυτούς τους κινδύνους εύκολα τους αποφεύγουμε αν στελεχώνουμε τα όργανα με εκλογή ή κλήρωση των υποψηφίων για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, χωρίς το δικαίωμα επανεκλογής σε αυτό.
Ο σύγχρονος αυτός «εξοστρακισμός» μπορεί να μας στερήσει κάποια στιγμή ένα ικανό στέλεχος ακόμα και σε σημαντική θέση ευθύνης.
Θα δώσει όμως την ευκαιρία στην ΚΙΝΗΣΗ να αναδείξει τα ικανά στελέχη και θα αποφύγουμε τη δημιουργία ενός κατεστημένου που θα θέσει σε κίνδυνο τον λόγο ύπαρξης της ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.
Παράλληλα είναι βέβαιο ότι τα ικανά στελέχη της ΚΙΝΗΣΗΣ ακόμα και αν δεν εκλεγούν σε κάποιο όργανο έχουν τον τρόπο μέσα από την λειτουργία κάθε Σπίθας να προσφέρουν σημαντικότατο έργο.

2. Η απόφαση για την επιλογή λευκής ψήφου σε περίπτωση αιφνίδιων εκλογών είναι σοβαρότατο θέμα το οποίο δεν μπορεί να αποφασισθεί ερήμην των μελών της ΣΠΙΘΑΣ.
Απαιτείται η όποια απόφαση στο θέμα της ψήφου, να εκφράζει την πλειοψηφία των μελών μας. Διαφορετικά το κάθε μέλος της ΣΠΙΘΑΣ οφείλει να ψηφίσει κατά συνείδηση με γνώμονα την ορθότερη αντιμνημονιακή ψήφο κατά την εκτίμηση του.

3.Εκτιμούμε, ότι πρέπει να παρουσιάζουμε την ΚΙΝΗΣΗ με την επωνυμία ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΠΙΘΑ χωρίς άλλα προσδιοριστικά, εκτός της περιοχής.
Ο ρόλος του αγαπημένου μας Μίκη Θεοδωράκη είναι σημαντικός στην πορεία της ΣΠΙΘΑΣ. Θέλουμε να είναι επικεφαλής της προσπάθειάς μας.
Για τον λόγο αυτό πιστεύουμε ότι πρέπει πρώτος να δίνει το παράδειγμα για την δημιουργία μιας ΚΙΝΗΣΗΣ που θα στηρίζεται στους ανεξάρτητους πολίτες και τις διαδικασίες της Άμεσης Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου